NUTRITIE

Schema nutritionala

Cheia unui corp sănătos și frumos este să-i dai organismului exact ce și cât are nevoie. Excesele sau lipsurile vor duce, în mod logic, la dezechilibre și, desigur, la probleme de sănătate și de controlare a greutății.

PRINCIPIILE DIETEI CORECTE

1

Alimentele de bază

Principala sursă de energie pentru organism trebuie să vină din alimentele de bază care provin din sursă cerealieră, adică: pâine, paste, fulgi de cereale.

2

A doua prioritate: legumele și fructele

Sunt principala sursă de vitamine și minerale, deci de sănătate. Ele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic nici măcar când vreți să slăbiți, deși fructele, prin aportul mare de fructoză, pot îngrășa, deci trebuie consumate cu grijă.

3

Sursele sănătoase de proteine și grăsimi

O alimentație sănătoasă este una completă și echilibrată. Lactatele sunt, de asemenea, alimente de bază care trebuie consumate în fiecare zi, pentru aportul de proteine, grăsimi dar și calciu, esențial pentru sistemul osos. Fiecare produs din această categorie, însă, se consumă altfel și trebuie să aibă o periodicitate diferită în dietă.

Ouăle, carnea și peștele nu trebuie nici ele să lipsească din dieta zilnică. Nu le amestecați, însă. Organismul are mari probleme să descompună feluri diferite de proteină.

4

Cum se consumă diversele tipuri de carne

Carnea NU trebuie să lipsească din alimentație. N-am fost niciodată de acord cu dieta vegetariană sau cu altele care exclud carnea. Așa cum nici extrema cealaltă nu este bună, fiindcă nu-ți aduce multe vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Carnea de pui este foarte bună, la fel și peștele. Nu le amestecați, însă.

Carnea roșie este, și ea, esențială pentru sănătate pentru că e principala sursă de fier. Este recomandat să o consumați de 2 ori pe săptămână.

5

Simplitatea este cheia

Mâncați toate aceste produse cât mai simplu, fără glazuri în cazul cerealelor, fără arome adăugate în cazul laptelui și iaurtului de exemplu, proaspete în cazul fructelor și legumelor, sau gătite cât mai simplu, pe grătar sau la abur. De asemenea, foarte multă atenție și la combinațiile alimentare.

6

Hidratarea este esentiala

Este, alături de aportul de nutrienți esențiali, vitală pentru sănătatea voastră. Nicio celulă, deci nici organismul în întregime, nu poate funcționa corect fără apă. Deci trebuie să beți apă! Sau ceai.

DEVINO
ANTREPRENOR

Devenind partener Bum Bum Box, devii proprietarul unei afaceri care are toate sistemele inregistrate si verificate.
A dezvolta o afacere in domeniul fitnessului este pe cat de placut, pe atat de motivational.
Este foarte placut sa vezi cum in propria ta sala clientii slabesc, rad, fac sport, se bucura si se simt foarte comfortabil.
Noi iti livram toate echipamentele, facem training pe proceduri, iti predam manualul de franciza care te invata pas cu pas tot ceea ce ai de facut. In calitate de partener, preiei un sistem perfectionat si integral, care a fost verificat si care functioneaza.